Om missionlegetøj

Hvem står bag?

Unge forældre og iværksættere

Vi er 4 forældre der står bag initiativet, og vores store kærlighed til vores egne børn gør, at vi kan bære tanken om, at nogen børn ikke får det samme. 

Tanken om, at nogen børn står ude i kulden og kigger ind på den klassiske forstadsfamilie, der bliver forkælet med alt for meget legetøj, de alligevel ikke gider lege med, er hjerteskærende.

Vi ønsker at invitere disse børn ind, og når danske familier "bare" skal give noget de allerede har, og måske endda ikke bruger, synes vi ikke, at det bliver lettere..

Mission legetøj udføres i månederne op til jul, og er drevet af vores overforbrug. Vi (Jannie Varney, Nicolai Varney, Dinesan Rasiah og Christian Henriksen) driver i forvejen et bæredygtigt startup, hvor vi sætter brugt legetøj i cirkulation, og det var på grund af www.lalatoys.dk at denne idé omstod. ​

Vi ønsker i forvejen at revolutionere legetøjsbranchen, og vi mener at alle børn fortjener godt og lærerigt legetøj, når vi i Danmark bugner af det.​

90% af alt legetøj står og samler støv, og det synes vi er forkert, når der er mange børn der mangler..​

 Jul der der hvor vi som danskere har det største overforbrug. Vi køber nyt og nyt, og glemmer, at meget af det gamle vi har, stadig har en høj værdi rent økonomisk og sågar emotionelt - Måske ikke for os, men i så fald for andre..

Vi ønsker at mindske kontrasten imellem dem der får mange gaver, og dem der næsten ingen får. Og vi mener, at vi kan hjælpe hinanden til at blive endnu gladere.

Vi mener også, at vi er de bedste til at facilitere sådan et forsøg, fordi vi i forvejen forsøger at gøre den danske legetøjsbranche grøn. Vi håber at I vil være med.

Vi tror på, at legetøjsbranchen stadig mangler at gennemgå den grønne omstilling, og den vil vi være en stor del af

Udover Mission Legetøj arbejder vi på Lalatoys.dk til dagligt, som er en bæredygtighedsplatform for legetøj.

Med Lalatoys sparer man mange penge på legetøj, da men for fx. 99 kroner lejer legetøj for 800 kroner, og man får adgang til over 750 forskellige stykker legetøj, man frit kan vælge imellem - Og bytte lige så tosset man har lyst til. Vi arbejder for en bedre legetøjsbranche, både for producenter, virksomheder og for børn og voksne.

Gå til Lalatoys

Pop legetøjs-gavebutikker

I DIT LOKALSAMFUND

  

Vi donerer både til julemærkehjem, men derudover donerer vi legetøjet tilbage til dit lokalsamfund.

Det gør vi ved at lave lokale pop-op steder hvor nødstedte børn og forældre kan afhenter en gave.

Vi faciliterer det sammen med en kontaktperson i dit lokalsamfund. Kontakt os gerne på nicolai@missionlegetøj.dk hvis du mener, at du er den rette til at stå for kontakten til lokalsamfundet.

Vi prøver at gøre legetøjsbranchen gavmild og grøn

Det gør vi ved at udligne kontrasten imellem dem der har meget og dem der har meget lidt, og ved at udnytte potentialet i en ressource der står ubrugt hen – Nemlig alt det gamle legetøj, som vi alligevel ikke bruger mere. Det er en ressource der hos familien A gør ingen gavn, men der hos familien B kan være forskellen på, om børnene føler sig noget værd eller ej. Hvorfor ikke lade familie A dele med familie B?

 

Alle vinder på det, så lad os snakke om dét nu.

Grøn

Legetøjsbranchen er ét stort overforbrug, og vi skal have vendt tallerknen på hovedet, så vi kan begynde at genbruge den ressource vi har i det efterladte legetøj, og samtidigt gøre andre børn glade.

Miljøet

Et gennemsnitslegetøj består af 90% plastik, og det er en kæmpe belastning for miljøet. For hver gang vi genbruger et stykke legetøj, mindsker vi vores CO2 aftryk med minimum 3,78 kg CO2. 

2021

2021 står i genbrugets tegn. Vi ser mange initiativer der popper op omkring genbrug, og om hvordan vi kan udnytte vores ressourcer bedre.

Legetøjsbranchen skal være grøn igen.